Hartige taart from heaven!

Let me tell you a little something! Ik hou van hartige taarten! Voor mij zijn hartige taarten echt het ultieme comfort food!! (Oké, pizza ook een beetje hahaha)… Maar het is nou niet bepaald erg gezond ofzo met al dat bladerdeeg en ik ben er zo gek op dat ik het wel wat vaker wil kunnen eten dan alleen bij uitzondering!

Helemaal nu het weer kouder wordt en sneller donker vind ik het helemaal bij het seizoen passen!

Daarbij zijn hartige taarten ook nog eens de ultieme ‘no-waste’ gerechten, want je kan er echt werkelijk alles in mikken om je koelkast leeg te maken! Heb je dus nog wat groentes over waar je geen bestemming voor hebt? Dan presenteer ik je hierbij je oplossing! Haha..

Maar hoe maak je nou een hartige taart wat gezonder?

Er is vegan bladerdeeg, yes! Maar die is nog steeds niet healthy.. En ladingen soja room in je maaltijd gooien is wel lekker en nou ook weer niet heel erg verschrikkelijk, maar daar moet ook een beter variant voor zijn.

De groene gewichtsconsulent to the rescue!!

Want door het bladerdeeg te vervangen door filodeeg en de soja cuisine door tofu krijg jij een super lekkere en mega healthy taart!

*Whoop whoop*! Is dat niet het allerbeste nieuws dat je gehad hebt vandaag???

Dan volgt nu het recept!

Taart voor 3-4 personen:

5 vellen filodeeg

1 ui

3 teentjes knoflook

250g kastanje champignons

400g spinazie

1 blik linzen

1 pak tofu (375g)

scheutje plantaardige melk

zongedroogde tomaatjes

olijven

handje plantaardige kaas


 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180′. Bekleed een ovenschaal met het filodeeg en bak 5min voor in de voorverwarmde oven. Haal de schaal weer uit de oven.

Maak de vulling: Fruit de ui aan tot hij glazig ziet en voeg de knoflook en de champignons aan. Bak een paar minuten aan. Voeg vervolgens handje voor handje de spinazie toe tot deze geslonken is. Doe de uitgelekte linzen erbij en laat nog even pruttelen. Voeg tot slot de zongedroogde tomaten en olijven toe.

Maak de room: Laat de tofu uitlekken en dep droog. Doe in de keukenmachine en voeg net zo lang plantaardige melk toe tot het een romige structuur heeft gekregen.

Vul de ovenschaal met de vulling en verdeel vervolgens de tofu room eroverheen. Roer dit een beetje door elkaar. Kruid evt met wat peper en zout of andere kruiden naar smaak. Tot slot garneer je met nog wat overgebleven zongedroogde tomaten, olijven en het optionele handje plantaardige kaas.

40′ in de oven en klaar is kees!

 

 

Eet smakelijk!