De Groene Gewichtsconsulent

Alles voor een gezonde én groene lifestyle!
Bekijk mijn producten!

Ik ben Dé Gewichtsconsulent voor mensen die gezonder willen leven en daarbij ook een betere wereld willen nalaten! Ik ben er voor jou als jij zelf de regie in handen wilt hebben en onafhankelijk wilt zijn van derden wanneer het gaat om advies, info en hypes. Het is mijn droom om bij te dragen aan een wereld waarin iedereen zelf beschikt over voldoende kennis rondom voeding en dat je daardoor zelf bewuste keuzes kunt maken rondom het voeden van jouw lijf en de voetprint die je daarbij achterlaat op deze planeet.

Eigenlijk interesseerde ‘gezonde’ voeding mij niet zo veel…

Ik ben moeder van 3 kinderen. Als jong meisje interesseerde voedsel mij eigenlijk niet zo veel. Of eigenlijk interesseerde ‘gezonde’ voeding mij niet zo veel. Veel belangrijker was het of iets lekker en makkelijk was. Ook dierlijke producten zag ik geen problemen in. Ik vond het nogal overdreven als mensen vegetarisch waren, om over veganisme maar niet te spreken. Eigenlijk vraag ik me af of ik wist dat er zoiets bestond als veganisme?

Geen idee eigenlijk. Ik kan me best voorstellen dat ik daar geen idee van had.

Ik groeide namelijk op tussen de koeien en de schapen in de weilanden in een dorp in Twente. En dat zag er allemaal reuze gezellig uit! Ook was ik niet ongezond. Sure, het kon een tikkeltje slanker, maar wie vindt dat nou niet van zichzelf? Op een gegeven moment kon het echter geen tikkeltje slanker meer, maar heeeeeel wat tikkeltjes slanker en ja hoor…

Daar viel ik van de ene valkuil de andere in. Ik liep alle hypes af en ze werkten allemaal! Ik viel af, veel ook, maar kwam daarna weer net zo hard aan.

En toen werd ik zwanger! Hoera!

Dat wilden mijn man en ik heel graag en we waren er dan ook super blij mee.

Inmiddels woonden wij niet meer in Nederland, maar in Kopenhagen in Denemarken waar een bewuste en gezonde levensstijl voor de meeste mensen erg belangrijk is. Ook ik werd geïnfecteerd met het ‘maar ik wil gezond leven en goed zijn voor deze planeet’ virus.

Helemaal met de kleine op komst die ik natuurlijk de best mogelijke opvoeding wilde bieden. Een gezonde voeding hoort daar bij. Maar toen begon het bij mij te dagen dat ik eigenlijk helemaal niet wist wat dat nou was, een gezonde voeding.

Waar bestaat dat uit, hoe stel je dat samen en hoe zorg je er voor dat je grotendeels gezond eet, maar ook af en toe wat ruimte voor iets extra’s over houdt?

Ik wist het niet, want ik besefte me dat ik tot nu toe altijd achter de laatste goeroe aan had gelopen. Ik schreef mij in voor de opleiding tot gewichtsconsulent uit pure persoonlijke interesse en wat een eye opener was dat!

Ik raakte er zo enthousiast over dat ik hier bij terugkomst naar Nederland ook meteen mijn werk van wilde maken, want ik wilde anderen dan ook deze informatie niet onthouden. Maar daar hield het niet op. De schijf van vijf van het voedingscentrum stelt een uitgebalanceerd voedingspatroon voor, rekening houdend met de haalbaarheid binnen de Nederlandse cultuur. Hè? Say what??

Wat betekent dat nou weer? Dus de schijf van vijf is niet de meest optimale manier van jezelf voeden?

Daar sloeg ik stijl van achterover. Ik ging me er verder in verdiepen en kwam er achter dat een uitgebalanceerde plantaardige voeding de meest gezonde optie was voor ons als mensen en voor de planeet. Dus door jezelf goed te voeden en te verzorgen waardoor je jezelf een betere bescherming bied tegen een heel aantal ziekten zoals obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en verschillende typen kanker, zorg je er ook nog eens voor dat de aarde er heel wat gezonder uit ziet! Minder Co2 uitstoot, geen dierenleed vanuit de bio industrie, het tegengaan van de ontbossing van het regenwoud, besparing van zoetwater bronnen, een betere verdeling van de voeding op deze planeet, etcetera, etcetera. Needless to say dat ik super gemotiveerd was om hier mee aan de slag te gaan! Inmiddels zijn wij thuis al een hele poos overgestapt op plantaardige voeding en faseren wij alle overige producten waarbij misbruik gemaakt wordt van dieren het huis uit nadat ze opgebruikt zijn.

Ik zal jou dan ook met alle liefde en plezier op weg willen helpen en jou alle informatie willen verschaffen die je nodig hebt om zelf een uitgebalanceerd plantaardig voedingspatroon samen te kunnen stellen.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.