Ik zal maar beginnen door meteen iets te bekennen! Ik moet zeggen dat ik boerenkool rauw eigenlijk helemaal niet zo lekker vind. Sure, door een smoothie met een heeeeeeleboel banaan, kan ik het wel handelen omdat andere smaken dan overheersen, maar gewoon zo, rauw, hmm.. Nou dat weet ik niet hoor. Het is een beetje bitter en niet echt heel appetijtelijk šŸ˜‰

Agree with me? Hold on to your hats! Want dan ga ik je nu de beste tip van de eeuw vertellen!

Wat je doet is het volgende.. Je maakt een marinade, snijdt de boerenkool fijn en masseert de marinade dan door de boerenkool en daarmee kneus je de bladeren goed zodat ze een donkere kleur krijgen van de marinade. Vervolgens laat je de salade minimaal 8 uur (maar een hele dag mag ook -> ideaal als meal prep!) staan zodat de smaken er lekker in kunnen trekken! Hierdoor wordt de boerenkool heerlijk zacht van smaak!

Makkelijk toch?!
De salade zelf kost maar ongeveer een kwartier, laten we zeggen, max 20 minuten, om te maken. Maar het heeft dus wel wat voorbereidingstijd nodig omdat hij moet marineren. Heb je een drukke dag morgen? Kneed de marinade even door de boerenkool en dan heb je de volgende dag echt een super snel en heel erg gezond maaltje op tafel!

 

Waarom is boerenkool nou zo gezond? Nou om te beginnen zit het boordevol vitamines zoals vitamine C, B1 en B2 en caroteen, waar je lijf vitamine A van kan maken. Maar wist je dat er ook mineralen in boerenkool zitten? 100 gram boerenkool bevat bijvoorbeeld al 200mcg calcium! Dat alleen al is bijvoorbeeld bijna een kwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium voor een volwassen man of vrouw. En daar komt dus geen glas melk aan te pas! Er zit ook nog eens ijzer in boerenkool en een heleboel anti oxidanten.

Met recht een power food dus!

Hoe maak je deze overheerlijke boerenkool salade met schnitzel nou?

Je hebt nodig voor 2 flinke porties:

 • 200g fijngesneden boerenkool
  Voor de marinade:
 • 2el witte wijn azijn (-> als je rode lekkerder vindt gebruik je die hoor.. go crazy haha)
  kruiden: komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, thijm en peterselie
 • 300 gram verse groente naar keuzen zoals bijvoorbeeld wortels, paprika en rode ui
  Tot slot gebruik je nog
 • zongedroogde tomaten
 • zwarte olijven en
 • een vegan krokante schnitzel

Bereiding

Het makkelijkste is om de avond van te voren de marinade te maken door je rode- of witte wijn azijn te mengen met de aangegeven kruien. Deze kneed je door de fijngesneden boerenkool bladeren tot deze donkerder kleuren.

De volgende dag snijd je de groenten fijn en doe je alle ingrediƫnten door de salade. Je bereidt de schnitzel zoals op de verpakking staat aangegeven, snijdt deze in mooie repen en legt deze over de salade heen.

Eet smakelijk!