Agree with me? Hold on to your hats! Want dan ga ik je nu de beste tip van de eeuw vertellen!
Wat je doet is het volgende.. Je maakt een marinade, snijdt de boerenkool fijn en masseert de marinade dan door de boerenkool en daarmee kneus je de bladeren goed zodat ze een donkere kleur krijgen van de marinade. Vervolgens laat je de salade minimaal 8 uur (maar een hele dag mag ook -> ideaal als meal prep!) staan zodat de smaken er lekker in kunnen trekken! Hierdoor wordt de boerenkool heerlijk zacht van smaak!
Makkelijk toch?!
De salade zelf kost maar ongeveer een kwartier, laten we zeggen, max 20 minuten, om te maken. Maar het heeft dus wel wat voorbereidingstijd nodig omdat hij moet marineren. Heb je een drukke dag morgen? Kneed de marinade even door de boerenkool en dan heb je de volgende dag echt een super snel en heel erg gezond maaltje op tafel!
Met recht een power food dus!
Hoe maak je deze overheerlijke boerenkool salade met schnitzel nou?
Je hebt nodig voor 2 flinke porties:
- 200g fijngesneden boerenkool
Voor de marinade: - 2el witte wijn azijn (-> als je rode lekkerder vindt gebruik je die hoor.. go crazy haha)
kruiden: komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, thijm en peterselie - 300 gram verse groente naar keuzen zoals bijvoorbeeld wortels, paprika en rode ui
Tot slot gebruik je nog - zongedroogde tomaten
- zwarte olijven en
- een vegan krokante schnitzel
Bereiding
Het makkelijkste is om de avond van te voren de marinade te maken door je rode- of witte wijn azijn te mengen met de aangegeven kruien. Deze kneed je door de fijngesneden boerenkool bladeren tot deze donkerder kleuren.
De volgende dag snijd je de groenten fijn en doe je alle ingrediƫnten door de salade. Je bereidt de schnitzel zoals op de verpakking staat aangegeven, snijdt deze in mooie repen en legt deze over de salade heen.