Ik hou enorm van de heerlijke verwarmende smaak van deze stoofpot met Midden-Oosterse kruiden. Hij is heerlijk van smaak, vullend, vol met eiwitten, vitamines, mineralen en alles wat je maar zoekt in een lekkere en gezonde maaltijd. Daarnaast is hij door het gebruik van een gezonde vleesvervanger ook nog eens heel geschikt voor beginnende veganisten of wanneer je samen met omnivoren eet. De vegan shoarma geeft een lekkere vullende bite aan de stoofpot en zorgt er voor dat je helemaal geen vlees mist, als je dat al zou doen natuurlijk 🙂 Long story short, hij is gewoon overheerlijk! Mijn absolute lievelingsgerecht op dit moment.

Wat heb je nodig om dit gerecht te maken voor 3-4 personen.

 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 pakje vegan shoarma
 • 400g pompoen
 • 400g zoete aardappel
 • 2 tomaten
 • 1 blik bruine bonen
 • 1 blik 400ml kokosmelk
 • 2 el baharat
 • 1 tl harissa
 • 250g volkoren couscous

Hoe maak je het?

Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg vervolgens de behaart kruiden, de harissa en de shoarma toe. Bak dit 1 of 2 minuutjes aan. Voeg alle overige groente toe en giet de kokosmelk erbij. Laat dit zachtjes pruttelen tot de pompoen en zoete aardappelen gaar zijn. Dit zal zo’n 20 minuten zijn, maar mocht je de pompoen en zoete aardappelen uit de vriezer gebruiken dan ben je misschien wat sneller klaar, omdat ze dan al voor gegaard zijn.

Maak de couscous klaar volgens de verpakking.

Ter garnering kun je nog wat blaadjes munt toevoegen.

Eet smakelijk!