Snacks..

Wat snacken mijn kinderen en hoe hou je het een beetje gezond?
Naast dat ze natuurlijk met liefde een bak chips achterover slaan, zijn mijn kinderen ook echt dol op een hele hoop gezonde snacks en tussendoortjes. Sommige zelf gemaakt (-> hoe leuk, je eigen ‘snoep’ maken!) en andere gewoon lekker makkelijk in de supermarkt gekocht 🙂

Hierbij een lijstje van wat ze echt niet kunnen weerstaan 🙂

 

View this post on Instagram

Kom jij vandaag onze blissballs proeven? Tot zo!

A post shared by Rawsome (@rawsomearnhem) on

Bliss balls zoals deze zijn echt zo’n enorme treat!

Je kan ze super makkelijk zelf maken, maar als we langs Rawsome in Arnhem lopen, dan mag ik echt niet voorbij lopen, zonder wat balletjes voor de kids mee te nemen 😉

Dadels.. You either love ’em or you hate ’em. Mads die kan zo een heel bakje achterover werken, maar Indy vindt het de gruwelijkheid zelve :X Hahaha.. het kind eet zeewier alsof er geen morgen is, maar dadels maak je haar niet blij mee. Anyway, smaken verschillen 😉 Mads vindt ze ge-wel-dig!

Geroosterde kikkererwten uit de oven. ‘Zelfgemaakte nootjes’ noemen mijn kids ze. –> Laat een blik kikkererwten uitlekken, spoel ze af en dep droog. Kruid ze naar keuze en bak vervolgens 30 minuten op 200′ in de oven en schud tussendoor een keer. Enjoy!

Nootjes! De meest favoriete soorten zijn cashewnoten en pinda’s 🙂 Ongezouten en lekker vol gezonde vetten. 

Snackgroentes 🙂 Lekker dippen in wat hummus of gewoon zo!

En smoothies zijn natuurlijk helemaal de bom. Ze mogen zelf kiezen wat ze erin doen en de favorieten veranderen telkens. Momenteel zijn banaan en aardbei of zomerfruit de favoriete ingrediënten 🙂

Wanneer Mads koekjes wil bakken en als eerste ingrediënt CHOCOLA kiest! (Uiteraard ??)… toch zijn deze koekjes healthy AF!
Voor 12-15 koekjes:
Verwarm de oven voor op 180’
150g havermout
2 rijpe bananen
Vulling naar keuze:
Wij gebruikten nootjes, cranberries en dus natuurlijk een paar blokjes pure chocolade —> wil je ze iets zoeter? Dan kan er een scheutje agave siroop door. Persoonlijk vind ik de bananen zoet genoeg.
Doe de bananen en de havermout in de keukenmachine. Stamp de nootjes en verbrokkel de chocola. Voeg alle ingrediënten samen en vorm koekjes. 15-20min in de oven en klaar is kees

Havermout pannenkoeken!!
De kids wilden een pannenkoek ?? want ja.. he.. dat wil je soms gewoon ?? Prima! Doen we!! Ook gezellig hoor samen bakken!
Dus wil jij het recept voor deze healthy pannenkoeken?
Komt ie!

Healthy big fat Amarican pancakes
150g havermout
150ml plantaardige melk
2 bananen
Scheutje vanille aroma
1 el gebr lijnzaad
2el water
2 handjes zomerfruit uit de vriezer •
Maak het lijnzaad ei door de el lijnzaad met 2 el water te mengen en 10 minuten te laten staan.
Vermaal de havermout in de keukenmachine tot een meel.
Prak de banaan. Meng alle ingrediënten in een grote beslagkom en mix tot een mooi beslag. Bakken maar!
Verwarm het zomerfruit in een pannetje zodat het lekker zacht wordt en verdeel over de pannenkoeken

Zo nu weet je wat mijn kids zo’n beetje naar binnen werken 🙂 De pannenkoeken zijn natuurlijk een relatief grote maaltijd en worden vaker als lunch gebruikt dan als tussendoortje 😉 Maar soms hou je wat over en nemen we wel eentje tussendoor ofzo.

Heb je nog tips of ideeën voor andere Healthy snacks? Drop ze in de comments! ↓