OH YEAH! Let’s get our grill on! Het vegan BBQ seizoen is gestart!

En dat is lastig… Want ben jij beginnend veganist, dan weten jij en je vrienden misschien even niet zo goed wat je daar mee aan moet? Want wat gooi je nu op die grill???
No stress! I’m here and I’ve got you covered!!

Ik zou zeggen, lees dit blog en steek vervolgens de fik in die kolen, want dat gaat helemaal goed komen met jouw gezellige BBQ avondjes!

Speciaal voor jou heb ik 3 simpele BBQ starters gerechten samengesteld voor een gegarandeerd succesvol feestje! Iedereen kan ze maken, maar beter nog.. IEDEREEN vindt ze lekker!!! Hahaha.. Want dat zijn ze nou eenmaal ook 😉 Ik moet de eerste nog tegenkomen die zegt.. iehhhh bah! 🙂
Dus wil jij healthy en verantwoord BBQ-en? Dan kan dat uiteraard!!

Numero uno!


Gegrilde groentes op de BBQ!

Super lekker en smaakvol.


Je kan ze marineren in een eigen gemaakte saus op basis van soja (ketjap saus), of glaceren met een beetje agave siroop (ik vind dat persoonlijk echt heerlijk bij de maïs), of natuurlijk gewoon zo op de grill doen. De groente schaal met gegrilde groente vind ik persoonlijk het lekkerst wanneer je er alleen wat (olijf)olie op doet en wat peper en zout en eventueel ook wat rozemarijn of thym erbij.

De groente spiesjes zijn super heerlijk zo, maar wil je je bezoek echt voor de gek houden, doe er dan lekker kip stuckjes van de vegetarisch slager tussen! Succes verzekerd en net echt 🙂


NUMERO DOS!


Uiteraard!!! De VEGAN BBQ burger! *NomNomNom*..

Deze mag NIET ontbreken op je bbq feestje.

Mijn meest favoriete recept:

1 grote zoete aardappel, 1 klein blikje bruine bonen, 1 ui, 2 tenen knoflook, verse kruiden naar keuze (peterselie, basilicum, koriander, munt, whatever dat je maar lekker vindt!) Gedroogde hamburger kruiden of een beetje peper en zout. Eventueel kun je ook nog een beetje Sriracha of liquide smoke toevoegen. Doe dit in je foodprocessor en blend net zo lang totdat je de gewenste structuur vindt. Voeg net zo veel broodkruimels toe (OH god hoe heet dat ook alweer?? *zwangerschapsdementie, sorry!) totdat je de gewenste structuur hebt en je er mooie burgertjes van kunt draaien. Minimaal een half uur afkoelen in de koelkast, want daar worden ze wat steviger van en klaar is kees!.

Dit is voldoende voor 4 mega- en 8 kleine burgertjes.

Uiteraard kun je elke groente gebruiken die je wilt.. Probeer bijvoorbeeld eens een rode bieten burger, doperwten burger (lekker zoet!) of maïs.. Ook lekker zoet hahaha…..OMG mijn mond begint te wateren als ik dit op schrijf. Anyway, leef je uit en eet smakelijk!!


NUMERO TRÈS


Tot slot kan een lekker stukje ananas van de BBQ natuurlijk niet ontbreken!!

Het is heerlijk om zo te eten, met een beetje agave siroop ingesmeerd, OF (HELLO HEAVEN!) Met een bolletje vegan ijs!

Yeah.. thank me later, als je niet meer in je broek past! Hahahaha.. It’s all about the balance though! De rest van je vegan BBQ was al mega gezond en in sorbetijs zit ongeveer de helft aan kcal dan in roomijs (over het gebrek aan *verzadigd* vet maar niet te spreken), just saying 😉


 

ENJOY!!!